Vriendelijke luxe

Club Med Da Balaia

Club Med Da Balaia

Een zacht zeebriesje brengt verkoeling in het intieme en comfortabele resort Club Med Da Balaia, waar sport en welzijn voorop staan. Gezinnen met kinderen en liefhebbers van golf en schoonheidsbehandelingen hebben het hier prima naar hun zin. ‘All inclusive can be exclusive.’

Club Med Da Balaia ligt in de Algarve, waar een heerlijk klimaat heerst. Het was ooit dit eerste vakantiepark in het zuiden van Portugal en ligt op een roodbruine rotsklif, hoog boven een goudgeel zandstrand (openbaar) met ligstoelen en parasols aan de Atlantische Oceaan. Het 21 hectare tellende park is onlangs opnieuw gestyld door de Portugese architect Francisco da Conceição Silva. Comfort gecombineerd met de lokale architectuur uit de jaren zeventig. Een warme en relaxte ambiance met vele faciliteiten, zoals een zwembad en golf- en tennisbanen. Verder is er een divers excursie-aanbod zoals catamarantochten of jeepsafari’s en zijn de lokale medewerkers vriendelijk. De 242 kamers zijn comfortabel, ruim en voorzien van alle faciliteiten. Ondanks de grootschalige opzet van het dorp beleeft de bezoeker hier geen massagevoel.

Hart van het resort is hoofdrestaurant Da Balaia, eveneens opnieuw gedecoreerd in een moderne Art Deco-stijl. Club Med is beroemd om zijn cuisine. Kracht van de resorts is het all in-concept, waarbij ook alcoholische dranken en snacks inbegrepen zijn. Het enorme buffet bij Da Balaia is een combinatie van de Franse en diverse Europese eetculturen. Gasten stellen zelf hun ontbijt, lunch en diner samen van de afwisselende en uitgebreide kwaliteitsbuffetten. Creatieve en gastronomische gerechten waarvan de gast in stijl kan genieten. Vanaf het terras van het hoofdrestaurant heeft men tevens een panoramisch uitzicht over de oceaan en het zwembad. In het clubdorp is een Cinq Mondes Spa aanwezig, naar eigen zeggen een van de drie beste spa’s in Europa.

Swing
Golfers kunnen op basis van een toeslag hun swing verbeteren bij de Club Med Sportacademie. Beginners en gevorderden kunnen hier hun technieken verbeteren. Groepslessen vinden zes dagen per week plaats en worden op alle niveaus gegeven. De materialen zijn aangepast op de leeftijd en het niveau van de deelnemer.

Liefhebbers hebben vanuit de Da Balaia tevens toegang tot meer dan twintig golfbanen in de omgeving. Op slechts één uur van het resort liggen de mooiste golfcourses van Europa. Waarvan een aantal op de rotsen hoog boven de Atlantische Oceaan. Deze golfbanen zijn voornamelijk voor gevorderde spelers. De minimum handicap is 36.

www.clubmed.nl

[kader]
60 jaar
Club Med is in 1950 opgericht door de Belgische waterpolokampioen Gérard Blitz. De eerste Club opende haar deuren op het Spaanse eiland Mallorca. De eerste dorpen waren eenvoudig van opzet: de leden sliepen in onverlichte strooien hutten aan het strand en deelden voorzieningen als douches en sanitair. Deze dorpen zijn vervangen door moderne stenen gebouwen met eigen voorzieningen. Van oorsprong was het concept met name in trek bij alleenstaanden en jonge stellen. Later werd Club Med favoriet voor gezinnen, na de opening van de eerste Mini Club in 1967. In 1956 startte de vakantie-organisatie tevens met haar eerste winterdorp.

Pionier
Club Med was de eerste vakantie-aanbieders die begon met deze alles inclusief-vakanties. Het vakantieconcept heeft inmiddels 80 ski- en zondorpen op 25 bestemmingen in Europa, Afrika, de Indische Oceaan, Azië, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, de Antillen, het Caribisch gebied, de Stille Oceaan en Australië. Club Med is een all in-formule op maat voor gezinnen, koppels, vrienden en singles. Een vakantie bij Club Med biedt een bijzondere all inclusive vakantie-ervaring op de mooiste locaties ter wereld. ‘Enjoying more without spending more.’ Optimaal genieten van elk moment van de vakantie, zonder zorgen over extra kosten.

About doortjevdmolen

Theejunk, reiszot, cultuurgek, eindredacteur, journalist

Leave a comment