Discrete luxe

Op loopafstand van de luxe shops in Brussel ligt Odette en Ville. Een klein hotel met prachtig gestylde kamers. Alles ademt discrete luxe.
Het verhaal van Odette begint in Williers, een van de kleinste dorpjes van Frankrijk, op slechts enkele kilometers van de Belgische grens. Odette had er vroeger een goed bezocht café, waar de stamgasten uit de buurt elkaar ontmoetten om te kaarten. Nu gaat Odette’s avontuur verder in de stad. Vastbesloten om het bruisende leven in Brussel te ontdekken. Daar waar haar talloze gasten zo vaak over spraken.Herenhuis
Odette heeft haar intrek genomen in een schitterend herenhuis midden in de gezellige Kasteleinswijk in Brussel, niet ver van de statige Louizalaan en Baljuwstraat. Overdag verveel je je daar nooit. ’s Avonds heerst er een kalme stadsrust.

Zodra je bij Odette en Ville over de drempel stapt, treed je een bijzondere wereld binnen, waarin alles in het werk wordt gesteld om de gast een aangenaam verblijf te verzorgen. Het charmante hotel heeft een moderne allure. Met de intieme en exclusieve sfeer van een boetiekhotel en de klasse van een kwaliteitslogement: de service is uitstekend.

Bij Odette voel je je thuis. Gasten ontspannen er en genieten van de schoonheid van de omgeving en de heerlijke gastronomie van chefkok Roberto Zanusso. In het restaurant stelt de chef de kaart samen op basis van een internationale keuken met enkele typisch Brusselse suggesties. Hierbij worden vooral veel seizoensproducten gebruikt. Op de begane grond nodigt de comfortabele Chesterfieldbank in de bibliotheek uit tot lezen. Het behang op de muur, op maat gemaakt door Bowniess in Londen, trekt ieders aandacht. De donkere houten vloer en de gedempte kleuren, met hier en daar een wit accent, bepalen de sfeer. Het knapperende haardvuur, de dansende vlam van een kaars en het zachte geluid van de stad. Alles nodigt uit tot ontspannen.

Discrete luxe
De acht hotelkamers ademen discrete luxe. De ruimtes zijn met zorg ingericht en zijn allemaal net even anders. De ene heeft een open haard en een kleedruimte, de andere een fantastisch terras om van de zon te genieten. Bij alle kamers staat de inrichting in het teken van eenvoud en pure lijnen. Toch valt direct het oog voor detail en de mooie kwaliteit van de gebruikte materialen op. Bij Odette en Ville krijgt het woord ‘exclusiviteit’ pas echt betekenis.

[Aanraders]
Odette en Ville ligt op loopafstand (10 minuten) van het stadshart van Brussel met luxe shops, bijzondere galeries en gezellige eetgelegenheden. Enkele aanraders:
• Pierre Marcolini, Miniemenstraat 1, dé chocolatier van Brussel
• Restaurant Cospaia, Kapitein Crespel 1. Culitempel met barokke ornamenten, ingericht door de Nederlandse designer Marcel Wolterinck
• L’Orangerie du Parc d’Egmont, Wolstraat 32. Vlakbij Hilton-hotel en de luxe shops aan de Waterloolaan. Voor een heerlijke lunch of brunch.

About doortjevdmolen

Theejunk, reiszot, cultuurgek, eindredacteur, journalist

Leave a comment