Duurzaam versterken

Avans MJB

Avans MJB

Inspiratie en motivatie. Dat zijn de sleutelwoorden voor praktijkgericht onderzoek bij Avans Hogeschool. Dat vertelt Jos de Kort, directeur van de academie AMB en lid van de focusgroep Praktijkgericht onderwijs.

Drive

Kwaliteit is de komende jaren het sleutelwoord in het hoger onderwijs. Dat zie je ook terug in het Meerjarenbeleidplan (MJB) van Avans. De hogeschool wil in 2020 hét kenniscentrum zijn voor praktijkgericht en toegepast onderzoek voor de regio. ‘Avans wil het bedrijfsleven helpen met onderzoek op terrein waar zij sterk in zijn of willen worden. Zo helpen we om de economische positie van studenten en die van Brabant duurzaam te versterken’, aldus Paul Rüpp, voorzitter College van Bestuur, in de MJB-video. Continue reading

‘Ik denk aan goede dingen in het leven’

Rudhrani kijkt samen met haar broertje en zus naar Ramayan op YouTube | Johannes Odé

Op visite bij… Rudhrani

ROTTERDAM – Jong010 gaat iedere maand op visite bij kinderen van verschillende achtergronden. Dit keer spreken we met Rudhrani (8), zij is hindoestaans.

Op 15 oktober begon Navaratan. Voor Hindoestanen een belangrijk feest. Ook voor Rudhrani. Deze negen dagen staan voor een nieuw begin. Haar ouders maken het huis schoon. En Rudhrani ruimt haar kamer extra goed op!

Rode rozen
Door gezonde dingen te eten, maakt Rudhrani haar lichaam schoon van binnen. Ze eet geen zout en vlees, want dat is volgens hindoes ongezond. Ze eet wel veel zoete hapjes, zoals rijstepap en bananen. ‘Erg lekker!’ zegt Rudhrani. Ze geeft elke dag ook zoetigheden aan de goden. Ze heeft hen bijvoorbeeld druiven. Maar ook rode rozenblaadjes.

YouTube
Ramayan mediteert elke dag. Dat is een soort bidden om een goed mens te worden. ‘Ik zit dan rechtop. Met mijn ogen dicht en mijn handen in m’n schoot. Ik denk dan aan de goede dingen in het leven.’ Ze kijkt tijdens Navaratan geen tv. Zodat je rustig wordt in je hoofd. Alleen films over Ramayan, de ideale mens. Bijvoorbeeld op YouTube. Continue reading

Minicursus: Hoe schrijf je een verhaal?

Foto: Theatergroep MAX/Fred Ernst

ROTTERDAM – Theatergroep MAX deed een oproep aan alle Assepoesters en Sneeuwwitjes in Nederland: schrijf een zielig verhaal en win een masterclass storytelling: een les over verhalen vertellen. Eva (11) uit Rotterdam was een van de winnaars!

Sinds haar zesde schrijft Eva vaak verhalen. Ze wil later graag kinderboekenschrijfster worden! Zij weet hoe het publiek aan je lippen hangt. Haar schrijftips: Continue reading

Oktobernummer Rotterdamse kinderkrant Jong010

Pagina 10. Rotterdam

Pagina 11. Cultuur